Blog

boles_chrbta_tip_na_vhodne_cviky
Bolesť chrbta vážne narušuje každodenný život a môže byť spôsobená rôznymi poruchami: od funkčných, ako nesprávne sedenie, po chronické stavy ako artritída. Efektívne metódy liečby zahŕňajú ergonomické úpravy, cvičenia a terapie, ako sú ortopedické vložky Medicovi T40, ktoré zmiernia bolesť aktiváciou senzorickej terapie vlnami vody.
Vyskočená platnička (hernia disku): Príznaky, príčiny a kozervatívna liečba

Vyskočená platnička (hernia disku) spôsobuje bolesť v chrbtici a môže mať viacero príznakov vrátane bolesti v dolnej časti chrbta a nohách, svalovej slabosti a problémov s citlivosťou. Jej príčiny sú spojené so starnutím, poraneniami, genetickou predispozíciou a nadváhou. Liečba môže zahŕňať konzervatívne metódy, ako je odpočinok, fyzioterapia a lieky, alebo chirurgický zákrok v prípade závažných príznakov. Ortopedické vložky Medicovi môžu byť užitočným doplnkom pri zmierňovaní bolesti a stabilizácii chodidla, čo môže pozitívne ovplyvniť držanie tela. Prevencia a včasná diagnostika sú kľúčom k úspešnej liečbe.

Bolesť chrbta: Spoznajte jej druhy a príčiny
Bolesť chrbta, akútna aj chronická, postihuje 80% ľudí. Akútna bolesť, často po zranení, je intenzívna, ale prechodná, zatiaľ čo chronická bolesť je dlhodobá a menej intenzívna. Riešenia zahŕňajú fyzikálnu terapiu, zmeny životného štýlu a ortopedické vložky Medicovi na úľavu od bolesti.