Blog

5_najcastejsich_pricin_bolesti_kolena
5 najčastejších príčin bolesti kolena: Bežecké koleno a Chondromalacia patellae, ACL poranenia, poranenie predného skríženého väzu. Prevencia: pravidelné posilňovacie a flexibilné cvičenia, vhodná obuv, ortopedické vložky Medicovi.
Spadnutá klenba: krok za krokom
Spadnutá klenba: krok za krokom. Plochá noha je často dôsledkom genetiky, zranenia alebo nadmerného zaťaženia. Cvičenie spolu s vložkami MEDICOVI môže uľaviť od bolesti.
Cítite bolesti svalov v lýtku?
Bolesti svalov v lýtku môžu byť spôsobené preťažením, nedostatočnou hydratáciou, alebo zdravotnými problémami. Dôležitá je prevencia cez hydratáciu, výživu a správne cvičenie prípadne nosenie ortopedických vložiek Medicovi. Pri bolesti pomáha odpočinok, masáž, teplotná terapia, a v prípade pretrvávania bolesti je vhodná lekárska konzultácia.
Bolesť chrbta: Spoznajte jej druhy a príčiny
Bolesť chrbta, akútna aj chronická, postihuje 80% ľudí. Akútna bolesť, často po zranení, je intenzívna, ale prechodná, zatiaľ čo chronická bolesť je dlhodobá a menej intenzívna. Riešenia zahŕňajú fyzikálnu terapiu, zmeny životného štýlu a ortopedické vložky Medicovi na úľavu od bolesti.
Ako sa zbaviť opuchu nôh: Efektívne tipy pre vaše zdravie
Opuchy nôh môžu mať viacero príčin, od dlhého státia až po zdravotné problémy. K zmírneniu pomáhajú elevácia nôh, jemné masáže, pohyb, zdravá strava, obmedzenie alkoholu a kofeínu, kompresné pančuchy a hydratácia. Ortopedické vložky Medicovi T40 môžu tiež pomôcť vďaka podpore klenby a zlepšeniu obehu. Pri pravidelných opuchoch alebo sprievodných príznakoch je potrebné vyhľadať lekársku pomoc.
Neuropatia a Ortopedické Vložky Medicovi T40: Kombinácia pre lepšie dni
Neuropatia, porucha periférnych nervov, môže spôsobovať príznaky ako bolesť, pálenie a mravenčenie. Medzi hlavné príčiny patrí diabetes, alkoholizmus, autoimunitné ochorenia a zranenia. Riešením môžu byť ortopedické vložky Medicovi T40, ktoré zabezpečujú rovnomerné rozloženie tlaku a pohodlie. Tieto vložky môžu zmierniť bolesť tým, že znižujú trenie, ponúkajú lepšiu podporu a zlepšujú rozloženie tlaku na chodidlo. Pre ľudí s neuropatiou môžu byť tieto vložky krokom k lepšej kvalite života a menšiemu nepohodliu.