Blog

boles_chrbta_tip_na_vhodne_cviky
Bolesť chrbta vážne narušuje každodenný život a môže byť spôsobená rôznymi poruchami: od funkčných, ako nesprávne sedenie, po chronické stavy ako artritída. Efektívne metódy liečby zahŕňajú ergonomické úpravy, cvičenia a terapie, ako sú ortopedické vložky Medicovi T40, ktoré zmiernia bolesť aktiváciou senzorickej terapie vlnami vody.
Vyskočená platnička (hernia disku): Príznaky, príčiny a kozervatívna liečba

Vyskočená platnička (hernia disku) spôsobuje bolesť v chrbtici a môže mať viacero príznakov vrátane bolesti v dolnej časti chrbta a nohách, svalovej slabosti a problémov s citlivosťou. Jej príčiny sú spojené so starnutím, poraneniami, genetickou predispozíciou a nadváhou. Liečba môže zahŕňať konzervatívne metódy, ako je odpočinok, fyzioterapia a lieky, alebo chirurgický zákrok v prípade závažných príznakov. Ortopedické vložky Medicovi môžu byť užitočným doplnkom pri zmierňovaní bolesti a stabilizácii chodidla, čo môže pozitívne ovplyvniť držanie tela. Prevencia a včasná diagnostika sú kľúčom k úspešnej liečbe.

Bolesť chrbta: Spoznajte jej druhy a príčiny
Bolesť chrbta, akútna aj chronická, postihuje 80% ľudí. Akútna bolesť, často po zranení, je intenzívna, ale prechodná, zatiaľ čo chronická bolesť je dlhodobá a menej intenzívna. Riešenia zahŕňajú fyzikálnu terapiu, zmeny životného štýlu a ortopedické vložky Medicovi na úľavu od bolesti.
Bolesť krížov
Bolesť krížov je častým zdravotným problémom spôsobeným rôznymi príčinami, ako sú svalové napätie, hernia disku či genetika. Prevencia zahrňuje cvičenie, správne držanie tela a udržiavanie zdravej hmotnosti. Ortopedické vložky Medicovi T40 ponúkajú riešenie, podporujú správne držanie tela a znižujú tlak na chrbticu. Správne použitie vložiek môže zlepšiť kvalitu života.
Zmena času a jej vplyv na naše zdravie: Letný a zimný čas v roku 2023
Dvakrať ročne nás ovplyvňuje posun času, ktorý môže mať dopady na naše zdravie a psychiku. V roku 2023 sa čas z letného na zimný posunie 29. októbra. Kratšie dni môžu viesť k vyššej spotrebe kalórií a menšej motivácii k pohybu, čo zvyšuje riziko nadváhy. Aj keď zimné obdobie sťažuje vonkajšiu pohybovú aktivitu, je dôležité udržiavať kondíciu pre celkovú pohodu. Vložky Medicovi Sport 100 pomáhajú tým, ktorí sa rozhodnú zostať aktívni aj v chladnejších mesiacoch, chrániť kĺby a tlmiť bolesť. Mnohí ľudia vnímajú posun času rôzne, ale správna príprava a opatrenia môžu pomôcť zmierniť jeho negatívne účinky.