Zmena času a jej vplyv na naše zdravie: Letný a zimný čas v roku 2023

Zmena času a jej vplyv na naše zdravie: Letný a zimný čas v roku 2023

Každý rok dvakrát zažívame fenomén, ktorý, hoci trvá len chvíľu, môže mať trvalý vplyv na naše telo a psychiku: zmenu času. Prechod zo zimného na letný čas a naopak je viac než len posunutie ručičiek na hodinách o hodinu dopredu alebo dozadu. V roku 2023, rovnako ako v predchádzajúcich rokoch v Európe, sa posun času z letného na zimný uskutoční poslednú októbrovú nedeľu. Pre rok 2023 to bude 29. októbra. V noci z 28. na 29. októbra budú hodiny otočené o hodinu späť, teda o 3:00 ráno sa stane 2:00 ráno. Ako nás teda tento posun času ovplyvňuje a čo to znamená pre naše zdravie a kondíciu v roku 2023?

Zmena času a nadváha

Krátke jesenné dni a dlhé noci môžu viesť k nárastu spotreby kalórií a poklesu motivácie k pohybu. Mnohí z nás majú sklon k "zimnému hibernovaniu", čo môže viesť k prírastku váhy. V roku 2023, keď je svet stále poháňaný technológiou a sedavým životným štýlom, je tento vplyv ešte silnejší.

Potreba pohybu a fyzická kondícia

Pohybová aktivita je základným pilierom nášho zdravia. Počas zimných mesiacov môžeme mať menšiu motiváciu trénovať vonku kvôli chladnému počasiu alebo skoršiemu stmievaniu. Avšak udržiavanie fyzickej kondície je v týchto obdobiach kľúčové, nielen pre našu telesnú, ale aj psychickú pohodu.

Vložky Medicovi Sport 100: Ochrana a komfort

Pre tých, ktorí sa rozhodnú pokračovať v pohybových aktivitách aj počas chladnejších mesiacov, je dôležité myslieť na správnu ochranu a komfort. Športové ložky Medicovi Sport 100 ponúkajú riešenie pre tých, ktorí trpia bolesťami chodidiel, kolien, bedier a chrbta. Tieto vložky, navrhnuté s ohľadom na potreby ľudského tela, poskytujú ochranu kĺbov a optimalizujú tlak pri chôdzi.

Vnímanie posunu času v roku 2023

Ako vnímajú ľudia posun času v roku 2023? Toto je otázka, ktorú sme položili niekoľkým jednotlivcom:

  • Lucia, 29 rokov: "Zmena času ma vždy trochu vyvedie z rovnováhy. Cítim sa unavenejšie a mám sklon k viac sedavému životnému štýlu."
  • Peter, 42 rokov: "Vnímam to ako príležitosť zmeniť svoju rutinu a prispôsobiť sa. Snažím sa ísť skôr spať a viac trénovať doma."

Záver

Zmena času môže mať značný vplyv na naše zdravie a životosprávu, ale s vhodnými stratégiami a nástrojmi, ako sú športové vložky Medicovi Sport 100, môžeme čeliť týmto výzvam a udržať si zdravý životný štýl počas celého roka.

 


Napísať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť pred zverejnením schválené.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.