Blog

Ako sa zbaviť opuchu nôh: Efektívne tipy pre vaše zdravie
Opuchy nôh môžu mať viacero príčin, od dlhého státia až po zdravotné problémy. K zmírneniu pomáhajú elevácia nôh, jemné masáže, pohyb, zdravá strava, obmedzenie alkoholu a kofeínu, kompresné pančuchy a hydratácia. Ortopedické vložky Medicovi T40 môžu tiež pomôcť vďaka podpore klenby a zlepšeniu obehu. Pri pravidelných opuchoch alebo sprievodných príznakoch je potrebné vyhľadať lekársku pomoc.
Pätová ostroha – vznik, konzervatívna liečba a rázová vlna
Päťová ostroha, spôsobujúca bolesť päty, je výrastok na kosti vznikajúci z opakovaného poškodzovania šľachy. Riziko zvyšuje nesprávna obuv a nadmerné zaťaženie. Lieči sa odpočinkom, ľadom, cvičením a ortopedickými vložkami Medicovi. Pri neúspechu konzervatívnych metód sa môže použiť rázová vlna alebo operácia. Novšou metódou je PRP terapia s rastovými faktormi z vlastnej krvi na podporu hojenia.
Bolesť krížov
Bolesť krížov je častým zdravotným problémom spôsobeným rôznymi príčinami, ako sú svalové napätie, hernia disku či genetika. Prevencia zahrňuje cvičenie, správne držanie tela a udržiavanie zdravej hmotnosti. Ortopedické vložky Medicovi T40 ponúkajú riešenie, podporujú správne držanie tela a znižujú tlak na chrbticu. Správne použitie vložiek môže zlepšiť kvalitu života.
Zmena času a jej vplyv na naše zdravie: Letný a zimný čas v roku 2023
Dvakrať ročne nás ovplyvňuje posun času, ktorý môže mať dopady na naše zdravie a psychiku. V roku 2023 sa čas z letného na zimný posunie 29. októbra. Kratšie dni môžu viesť k vyššej spotrebe kalórií a menšej motivácii k pohybu, čo zvyšuje riziko nadváhy. Aj keď zimné obdobie sťažuje vonkajšiu pohybovú aktivitu, je dôležité udržiavať kondíciu pre celkovú pohodu. Vložky Medicovi Sport 100 pomáhajú tým, ktorí sa rozhodnú zostať aktívni aj v chladnejších mesiacoch, chrániť kĺby a tlmiť bolesť. Mnohí ľudia vnímajú posun času rôzne, ale správna príprava a opatrenia môžu pomôcť zmierniť jeho negatívne účinky.