Bolesť nôh

Bolesť nôh

Bolesť nôh je častým problémom, ktorý ovplyvňuje ľudí všetkých vekových skupín. Môže byť dôsledkom preťaženia, nevhodnej obuvi, ale aj zranení. Bolesť nôh môžeme z časového hľadiska rozdeliť na krátkodobú akútnu bolesť, strednodobú bolesť ako chronické preťaženie alebo plantárnu fascitídu a dlhodobú bolesť, ktorá vzniká pri trvalom poškodení tkanív. Všetkým prejavom bolesti nôh by sme mali venovať pozornosť od začiatku, aby postupne neprerástla do chronickej bolesti.

Obsah

Príčiny bolesti a symptómy

Prevencia a liečba

Terapia vlnami vody

Príčiny bolesti a symptómy

Medzi najčastejšie príčiny bolesti patrí zranenie, ako sú natiahnuté väzy, zlomeniny alebo natrhnuté svaly a preťaženie nôh, ku ktorému prichádza najmä pri nadmerrnom cvičení, chôdzi, alebo behu bez primeraného odpočinku. Medzi ďalšie časté príčiny bolesti nôh patrí nosenie nevhodnej obuvi, artritída, plantárrna fascitída alebo ploché nohy. Dôvody bolestí nôh môžu byť nezávažné alebo naopak závažné, ktoré nám komplikujú život a ohrozujú zdravie. Príčiny sa často prekrývajú, a preto je dôležité stanoviť presnú diagnózu a začať liečbu podľa konkrétnej príčiny. Symptómy bolesti nôh sa môžu líšiť v závislosti od príčiny, ale zahŕňajú: bolestivé alebo tupé bolesti v rôznych častiach nôh, zvýšenú bolesť po fyzickej aktivite, opuch, červenú kožu, alebo teplotné zmeny v postihnutých oblastiach, obmedzenú pohyblivosť a ťažkosti pri chôdzi, alebo státí.

Prevencia a liečba

Prevencia je kľúčom k udržaniu zdravých nôh a predchádzaniu bolesti. Pod prevenciou rozumieme výber správnej obuvi, správnu hygienu nôh, pohyb, odpočinok, rehabilitáciu, nosenie vhodnej zdravotníckej pomôcky, ako sú napríklad ortopedické vložky. Je dôležité poznať príčinu bolesti, aby sme dokázali pracovať na jej odstránení.

Terapia vlnami vody

Terapia vlnami vody je jedinečná ortopedická terapia, založená na konštantnom pohybe chodidiel, ktorý je vyvolaný vlnami vody vo vložkách Medicovi Twin-heels. Dôvodom okamžitej úľavy od bolesti je rýchlosť, ktorou sa pohybujú hydraulické tlakové vlny vody. Hydraulické tlakové vlny v ortopedických vložkách Medicovi podnecujú chodidlá k neustálemu pohybu. Tieto pohyby sa šíria od chodidiel ďalej smerom do pohybového aparátu a automaticky zabezpečujú úľavu od bolesti a uvoľnené držanie tela. Nohy nás nesú celý život, preto si zaslúžia patričnú pozornosť a starostlivosť. 


Napísať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť pred zverejnením schválené.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.