Blog

Pätová ostroha – vznik, konzervatívna liečba a rázová vlna
Päťová ostroha, spôsobujúca bolesť päty, je výrastok na kosti vznikajúci z opakovaného poškodzovania šľachy. Riziko zvyšuje nesprávna obuv a nadmerné zaťaženie. Lieči sa odpočinkom, ľadom, cvičením a ortopedickými vložkami Medicovi. Pri neúspechu konzervatívnych metód sa môže použiť rázová vlna alebo operácia. Novšou metódou je PRP terapia s rastovými faktormi z vlastnej krvi na podporu hojenia.
Zmena času a jej vplyv na naše zdravie: Letný a zimný čas v roku 2023
Dvakrať ročne nás ovplyvňuje posun času, ktorý môže mať dopady na naše zdravie a psychiku. V roku 2023 sa čas z letného na zimný posunie 29. októbra. Kratšie dni môžu viesť k vyššej spotrebe kalórií a menšej motivácii k pohybu, čo zvyšuje riziko nadváhy. Aj keď zimné obdobie sťažuje vonkajšiu pohybovú aktivitu, je dôležité udržiavať kondíciu pre celkovú pohodu. Vložky Medicovi Sport 100 pomáhajú tým, ktorí sa rozhodnú zostať aktívni aj v chladnejších mesiacoch, chrániť kĺby a tlmiť bolesť. Mnohí ľudia vnímajú posun času rôzne, ale správna príprava a opatrenia môžu pomôcť zmierniť jeho negatívne účinky.
Športovanie s ortopedickými vložkami Medicovi: Krok za krokom s komfortom
Ortopedické vložky Medicovi Sport 100 poskytujú podporu a komfort pri športových aktivitách ako beh či golf, znižujú riziko zranení a pomáhajú zlepšiť výkon. Vložky simulujú beh naboso na nerovnom teréne, čo prináša dlhodobú úľavu od bolesti a lepšiu rovnováhu. Sú ideálnym riešením pre športovcov, ktorí hľadajú maximálne pohodlie a ochranu pre svoje nohy.
Ortopedické Vložky Medicovi – Vaše kroky k lepšiemu zdraviu nôh
Ortopedické vložky Medicovi Sport 100 rozložia hmotnosť chodidiel a poskytnú analgetický účinok vďaka terapii vlnami vody, zlepšujúc prekrvenie a redukujúc únavu. Sú ideálne pre rôzne vekové skupiny, či už športovcov, ľudí stojacich v práci, alebo tých s bolesťami nôh. Vložky Medicovi, podložené dlhoročným vedeckým výskumom, sú jedinečným a kvalitným riešením pre tých, čo hľadajú úľavu od bolesti a chcú investovať do svojho zdravia.
Ako na bolesť päty (Plantárna fascitída), videonávod
Pri bolesti päty často pomáhajú ortopedické vložky Medicovi, ktoré rozložia tlak a zmiernia bolesť spôsobenú plantárnou fascitídou. Modely Twin-heels a T40 sú ideálne na odstránenie bolesti päty. Vložky zabezpečujú dlhotrvajúcu úľavu a sú ideálne pre prevenciu či liečbu. Pravidelné cvičenie s masážnou loptičkou tiež prispieva k uvoľneniu napätia a zlepšuje stav chodidiel.
Bolesť nôh
Bolesť nôh môže byť spôsobená preťažením, nevhodnou obuvou či zraneniami. Je delená na krátkodobú, strednodobú a dlhodobú bolesť. Dôležité je venovať pozornosť bolesti od začiatku a zvoliť správnu liečbu. Prevencia, ako výber správnej obuvi či ortopedické vložky, môže pomôcť. Unikátnou liečbou je terapia vlnami vody vo vložkách Medicovi, ktorá prináša okamžitú úľavu od bolesti prostredníctvom hydraulických tlakových vĺn, stimulujúcich neustály pohyb chodidiel.
Pracovné Vložky Medicovi: Kľúč k Pohodliu a Výkonnosti na Pracovisku
Pracovné vložky Medicovi poskytujú okamžitú úľavu od bolesti a zvyšujú komfort pri práci. Model A40 je ideálny pre pracovné topánky, poskytuje maximálnu podporu počas dlhých hodín na nohách. Investícia do týchto vložiek znamená investíciu do zdravia a výkonnosti na pracovisku, pomáhajú udržiavať nohy v prirodzenej polohe a znižujú riziko zranení.