Blog

Pätová ostroha – vznik, konzervatívna liečba a rázová vlna
Päťová ostroha, spôsobujúca bolesť päty, je výrastok na kosti vznikajúci z opakovaného poškodzovania šľachy. Riziko zvyšuje nesprávna obuv a nadmerné zaťaženie. Lieči sa odpočinkom, ľadom, cvičením a ortopedickými vložkami Medicovi. Pri neúspechu konzervatívnych metód sa môže použiť rázová vlna alebo operácia. Novšou metódou je PRP terapia s rastovými faktormi z vlastnej krvi na podporu hojenia.
Skleróza multiplex: Boj s tajomným ochorením

Skleróza multiplex (SM) je autoimunitné ochorenie centrálneho nervového systému. Je charakterizovaná poškodením myelínu, čo vedie k rôznym neurologickým príznakom. Príznaky SM zahŕňajú únavu, problémy s pohybom, poruchy videnia, problémy s pamäťou a koncentráciou, poruchy močenia a bolesti svalov. Diagnóza SM sa zakladá na neurologickom vyšetrení a rôznych testoch, ako je MRI. Liečba SM zahŕňa rôzne terapie, vrátane imunosupresív, kortikosteroidov a symptomatickej liečby. Podpora pre pacientov s SM je k dispozícii prostredníctvom organizácií, ako je Národná asociácia pre sklerózu multiplex (NMSS). Ortopedické vložky Medicovi T40 môžu pomôcť pacientom so SM zlepšiť svoju rovnováhu, ak sú senzorické nervy chodidla aktívne s rovnovážnym systémom. SM je komplexné ochorenie, ale s podporou, liečbou a odhodlaním môžu pacienti dosiahnuť kvalitný život plný nádeje a pozitívnych zmien.

Neuropatia a Ortopedické Vložky Medicovi T40: Kombinácia pre lepšie dni
Neuropatia, porucha periférnych nervov, môže spôsobovať príznaky ako bolesť, pálenie a mravenčenie. Medzi hlavné príčiny patrí diabetes, alkoholizmus, autoimunitné ochorenia a zranenia. Riešením môžu byť ortopedické vložky Medicovi T40, ktoré zabezpečujú rovnomerné rozloženie tlaku a pohodlie. Tieto vložky môžu zmierniť bolesť tým, že znižujú trenie, ponúkajú lepšiu podporu a zlepšujú rozloženie tlaku na chodidlo. Pre ľudí s neuropatiou môžu byť tieto vložky krokom k lepšej kvalite života a menšiemu nepohodliu.
Ako objaviť krásy Slovenska bez bolesti
Slovensko ponúka úchvatné prírodné scenérie a historické skvosty. Pre turistov je dôležitá správna výbava, vrátane ortopedických vložiek Medicovi pre pohodlné cestovanie. Veľký Rozsutec v Malej Fatre je dominantou Národného parku s nadmorskou výškou 1 609,7 m a ponúka úchvatné výhľady. Od Terchovej vedie stredne náročná turistická trasa na vrchol. Pri výstupe sa môžete tešiť na bohatú flóru a faunu. Najlepšie obdobie na návštevu je od jari do jesene s kvalitnou obuvou a dostatkom vody. Respektujte prírodu a užite si krásy Slovenska.
Bolesť krížov
Bolesť krížov je častým zdravotným problémom spôsobeným rôznymi príčinami, ako sú svalové napätie, hernia disku či genetika. Prevencia zahrňuje cvičenie, správne držanie tela a udržiavanie zdravej hmotnosti. Ortopedické vložky Medicovi T40 ponúkajú riešenie, podporujú správne držanie tela a znižujú tlak na chrbticu. Správne použitie vložiek môže zlepšiť kvalitu života.
Zmena času a jej vplyv na naše zdravie: Letný a zimný čas v roku 2023
Dvakrať ročne nás ovplyvňuje posun času, ktorý môže mať dopady na naše zdravie a psychiku. V roku 2023 sa čas z letného na zimný posunie 29. októbra. Kratšie dni môžu viesť k vyššej spotrebe kalórií a menšej motivácii k pohybu, čo zvyšuje riziko nadváhy. Aj keď zimné obdobie sťažuje vonkajšiu pohybovú aktivitu, je dôležité udržiavať kondíciu pre celkovú pohodu. Vložky Medicovi Sport 100 pomáhajú tým, ktorí sa rozhodnú zostať aktívni aj v chladnejších mesiacoch, chrániť kĺby a tlmiť bolesť. Mnohí ľudia vnímajú posun času rôzne, ale správna príprava a opatrenia môžu pomôcť zmierniť jeho negatívne účinky.
Mortonova Neuralgia a Ortopedické Vložky Medicovi H20: Riešenie Bolesti nôh?
Mortonova neuralgia je bolesť spôsobená zväčšeným nervom medzi prstami na chodidle. Môže ovplyvniť obuv, aktivitu a životný štýl. Príčiny zahŕňajú nosenie úzkych topánok, traumu a deformity nôh. Ortopedické vložky Medicovi H20 ponúkajú úľavu, rozloženie tlaku a komfort. Sú ideálne pre tých, ktorí chcú zmierniť bolesť a viesť aktívny život.
Športovanie s ortopedickými vložkami Medicovi: Krok za krokom s komfortom
Ortopedické vložky Medicovi Sport 100 poskytujú podporu a komfort pri športových aktivitách ako beh či golf, znižujú riziko zranení a pomáhajú zlepšiť výkon. Vložky simulujú beh naboso na nerovnom teréne, čo prináša dlhodobú úľavu od bolesti a lepšiu rovnováhu. Sú ideálnym riešením pre športovcov, ktorí hľadajú maximálne pohodlie a ochranu pre svoje nohy.
Ortopedické Vložky Medicovi – Vaše kroky k lepšiemu zdraviu nôh
Ortopedické vložky Medicovi Sport 100 rozložia hmotnosť chodidiel a poskytnú analgetický účinok vďaka terapii vlnami vody, zlepšujúc prekrvenie a redukujúc únavu. Sú ideálne pre rôzne vekové skupiny, či už športovcov, ľudí stojacich v práci, alebo tých s bolesťami nôh. Vložky Medicovi, podložené dlhoročným vedeckým výskumom, sú jedinečným a kvalitným riešením pre tých, čo hľadajú úľavu od bolesti a chcú investovať do svojho zdravia.
Ako na bolesť päty (Plantárna fascitída), videonávod
Pri bolesti päty často pomáhajú ortopedické vložky Medicovi, ktoré rozložia tlak a zmiernia bolesť spôsobenú plantárnou fascitídou. Modely Twin-heels a T40 sú ideálne na odstránenie bolesti päty. Vložky zabezpečujú dlhotrvajúcu úľavu a sú ideálne pre prevenciu či liečbu. Pravidelné cvičenie s masážnou loptičkou tiež prispieva k uvoľneniu napätia a zlepšuje stav chodidiel.