Ako na bolesť päty (Plantárna fascitída), videonávod

Ako na bolesť päty (Plantárna fascitída), videonávod

Ak vás trápia bolesti päty, najčastejšou príčinou je plantárna fascitída. Je to chronický zápal v oblasti plantárnej fascie. Plantárna fascia je šľacha, ktorá spája pätnú kosť a prsty. Bolesť najviac vzniká pri jej nadmernom preťažovaní. 

Hlavnými príznakmi plantárnej fascitídy sú bolesť a nepohodlie v oblasti päty, najmä pri prvých krokoch po prebudení alebo po dlhšom odpočinku. Táto bolesť môže byť ostrá alebo tupá a môže sa zhoršovať počas dňa po dlhšom státí, chôdzi, alebo behu. Podobné príznaky má aj príbuzné ochorenie nazývané ostroha pätovej kosti. Ide o výrastok, ktorý vzniká na spodnej alebo zadnej strane päty.  

Jedným zo spôsobov, ako sa vyhnúť alebo liečiť plantárnu fascitídu a bolesť päty vo všeobecnosti, je používanie vložiek do topánok. Práve ortopedické vložky Medicovi Twin-heelsT40 boli vyvinuté najmä na odstránenie bolesti v oblasti päty. Prečo sú vložky Medicovi tak účinné? Vložky Medicovi sú navrhnuté tak, aby rozložili tlak pod pätou rovnomerne. Týmto spôsobom znižujú tlak na konkrétne miesto päty, čo môže pomôcť pri liečbe zápalu.  Vložky Medicovi sú vyrobené z materiálov, ktoré sú pružné a pohodlné na nosenie, čo zabezpečuje dlhotrvajúcu úľavu od bolesti. Sú ideálne práve pre ľudí, ktorí trpia chronickou bolesťou päty alebo hľadajú preventívne opatrenia proti plantárnej fascitíde.

Cvičenie s masážnou loptičkou aspoň minútu denne na každej nohe môže byť taktiež užitočné pri liečbe plantárnej fascitídy, pretože pomáha uvoľňovať napätie a zlepšovať pružnosť plantárneho väzu a svalov nohy. Tieto cviky môžu prispieť k zmäkčeniu tkanív a zmierneniu bolesti. Hydraulické tlakové vlny v ortopedických vložkách Medicovi podnecujú chodidlá k neustálemu pohybu, čím zlepšujú pružnosť plantárnej fascie. Tieto pohyby sa šíria od chodidiel ďalej smerom do pohybového aparátu a automaticky zabezpečujú úľavu od bolesti a uvoľnené držanie tela.

Zdravý stav chodidiel je dôležitý pre kvalitu života. Ako prevencia je teda ideálna kombinácia vhodnej obuvi, ortopedických vložiek Medicovi a pravidelného cvičenia sa masážnou loptičkou.

 


Napísať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť pred zverejnením schválené.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.